بنیاد نیکوکاری دست های مهربان
معرفی بنیاد نیکوکاری دست های مهربان
بنیاد نیکوکاری دست های مهربان با اخذ مجوزهای رسمی و شماره ثبت 3625/1302 در سال ۱۳۸۶ توسط دکتر شهرام فرجی تأسیس و فعالیت خود را با تمرکز بر حمایت و توانمندسازی زنان و کودکان بیسرپرست و بدسرپرست آغاز کرد. دستهای مهربان، سازمانی غیردولتی، غیرسیاسی، مستقل و مردمنهاد است که برای رفع محرومیت و کمک به اقشار نیازمند، بهویژه زنان و کودکان نیازمند کمک و حمایت، با انگیزهی والای انساندوستی و کمک به همنوعانِ محروم، با 14 شعبه و 5 مرکز درمانی در سطح کشور فعالیت میکند.
بنیاد نیکوکاری دستهای مهربان به یاری خدا و با تکیهبر حمایتهای خیرین و حامیان گرامی توانسته است از شروع فعالیت خود تاکنون اقدامات مؤثری در زمینهی کمک به قشر بیبضاعت و آبرومند جامعه بهویژه زنان و کودکان بیسرپرست و بدسرپرست انجام دهد. حفظ کرامت انسانی مددجویان همواره شعار اصلی و سرلوحهی انجام وظیفهی کارمندان بنیاد بوده است.
از فعالیتهای بنیاد نیکوکاری دست های مهربان علاوه بر سرپرستی خانوادههای نیازمند میتوان به مواردی از جمله مدرسهسازی، ساخت درمانگاه، اعزام کاروانهای حمایتی به نقاط دورافتاده و محروم، پرداخت مستمری ماهانه و سبد کالا به خانوارهای تحت پوشش، حمایت خاص از بیماران خاص، اعطای جهیزیه و تسهیلات ازدواج، اعطای کمکهزینههای تحصیلی و آموزشی، پرداخت وامهای خوداشتغالی و فراهمسازی زمینههای اشتغال مددجویان اشاره کرد. حجم و کیفیت فعالیتهای بنیاد دستهای مهربان از ابتدا تاکنون بهگونهای بوده است که بارها از سوی نهادهای داخلی و خارجی مورد تقدیر و قدردانی قرار گرفته و موفق به کسب تمام گواهینامههای بینالمللی، از جمله گواهینامههای مربوط به کیفیت و شفافیت نیز شده است. ضمن آنکه این بنیاد اخیراً بهعنوان برند برتر حوزهی نیکوکاری کشور انتخاب شد تا نشان دهد هر آنچه که در توان داشته، در طَبَق اخلاص گذاشته است. همچنین این بنیاد افتخار دارد تا تنها حامی رسمی بیماران ایکتیوز کشور باشد.
بنیاد نیکوکاری دستهای مهربان تاکنون سرپرستی بیش از ۳۲۰۰ خانواده از ایتام و زنان سرپرست خانواده را بر عهده داشته (بالغبر ۱۵ هزار نفر) که به یاری خدا و در نتیجهی کوششهای واحد آموزش و توانمندسازی، تاکنون حدود ۸۰۰ خانواده از این عزیزان از وضعیت مددجویی خارج شدهاند. همچنین تعداد ۲۱۸ نفر دانشجو توسط این بنیاد حمایت مالی میشوند و در سالهای اخیر به بیش از ۶۰۰ بانوی نیازمند جهیزیه کامل اهدا شده است. ساخت سه مدرسه، چهار درمانگاه، یک مرکز نگهداری و آموزش کودکان و تحت درمان قرار دادن صدها بیمار خاص نیز از دیگر فعالیتهای نیکوکارانهی بنیاد دستهای مهربان بوده است. در حال حاضر نیز واحد مددکاری دستهای مهربان در حال جذب تعداد دیگری از خانوادههای نیازمند و برقراری شرایط مناسب زندگی برای این خانوادهها است.
دریافت نشان استاندارد بینالمللی NGO Benchmarking از شرکت SGS بهعنوان معتبرترین نشان کیفیت سازمانهای غیردولتی، دریافت گواهینامه، لوح و نشان عالی اهتمام به مدیریت از آکادمی IQS انگلستان در سال ۲۰۱۷، دریافت گواهینامه و لوح رهبری سازمانی از آکادمی STW آلمان در سال ۲۰۱۷ و گواهینامههای ISO 9001 ,ISO10004 ,ISO26000 نشاندهندهی عملکرد شفاف و فعالیتهای مؤثر این بنیاد نیکوکاری در سطح بینالمللی است.
برخی از اقدامات عمرانی بنیاد نیکوکاری دست های مهربان:
- احداث و راهاندازی یک مدرسه ابتدایی در مراغه
- احداث مدرسه هوشمند ابتدایی در شیراز (در دست ساخت)
- احداث و راهاندازی هنرستان کشاورزی مراغه
- احداث بزرگترین مرکز آموزش و درمان اوتیسم کشور در اصفهان(در دست ساخت)
- احداث مرکز آموزش و نگهداری کودکان بیسرپرست در اصفهان(در دست ساخت)
- احداث مرکز درمانی شماره 2 بنیاد دستهای مهربان در اصفهان(در دست ساخت)
- راهاندازی مرکز درمانی سبحان تهران
- راهاندازی مرکز درمانی کرج
- راهاندازی مرکز درمانی ساری
شعب:
تهران، البرز، مازندران، گیلان، قم، مراغه، تبریز، کرمانشاه، ارومیه، مشهد، اصفهان، یزد، شیراز، کیش
معرفی واحدهای بنیاد دست های مهربان:
واحد درمان– سبحان:
ارائهی خدمات درمانی به مددجویان توسط بنیاد نیکوکاری دست های مهربان از آذر 94 با راهاندازی واحد درمان سبحان با امکانات وسیع در رشتههای داخلی و عمومی، دندانپزشکی، پوست و مو، زنان، مشاوره و روانشناسی، مغز و اعصاب، چکاب کامل بدن و… آغاز شد.
مددجویان تحت پوشش بنیاد با ارائهی کارت مددجویی میتوانند سالانه تا سقف مشخصی از خدمات رایگان و بعد از اتمام سقف مورد نظر، از تخفیفهای ویژهی این واحد استفاده کنند. همچنین افراد عادی نیز با استفاده از خدمات این مرکز درمانی، کمک غیرمستقیمی به مددجویان تحت پوشش انجام میدهند.
در حال حاضر به غیر از تهران، واحد درمانی سبحان در شهرهای اصفهان، ساری، قم، تبریز و کرج فعال است.
مددکاری:
مهمترین وظیفه واحد مددکاری بنیاد نیکوکاری دست های مهربان شناسایی خانوادههای نیازمند، پذیرش آنان به عضویت و کمک به این خانوادههاست. تامین مواد غذایی و پوشاک ماهانه مورد نیاز خانوادهها و لوازم التحریر محصلان عضو، برگزاری کلاسهای تقویتی برای دانش آموزان، تامین هزینههای درمان و تهیه دارو برای بیماران، ترتیب دادن سفرهای زیارتی برای اعضا و برنامههای تفریحی برای کودکان، برگزاری مراسم به مناسبتهای خاص مانند شب یلدا و مراسم افطاری در ماه مبارک رمضان و… تنها بخشی از فعالیتهایی است که در ارتباط با خانوادههای عضو انجام میگیرد.
وظایف دیگری که این واحد عهدهدار آن است را میتوان از این قبیل عنوان کرد: ارسال مواد غذایی، پوشاک، کفش و لوازمالتحریر به مناطق محروم و دورافتاده کشورمان طی کمپینها، کمکرسانی به آسیبدیدگان از بلایای طبیعی مانند سیلزدگان، شناسایی مدارس مناطق محروم و ارسال لوازمالتحریر برای آنان، ارسال مواد غذایی و بهداشتی برای مراکز نگهداری از معلولین یا بیماران خاص، زندانیان و شیرخوارگاهها و… است که با همکاری سایر واحدها در تهران و در شعب بنیاد نیکوکاری دستهای مهربان اجرا میشود.
مرکز آموزش و نگهداری آیندگان:
مرکز آیندگان با هدف آموزش، پرورش، تربیت و استعدادیابی کودکان مددجو و با رویکرد از بین بردن فقر فرهنگی – آموزشی برای رشد و تعلیم و تربیت نسلی کارآمد و خلاق که ممکن است عدم بضاعت مالی، مانع رشد و شکوفایی این استعدادها در کودکان شود، در 12 بهمن 1395 ایجاد و راهاندازی شد.
تمامی برنامههای آموزشی- تربیتی در این مرکز مطابق اصول روانشناسی کودک، طراحی و اجرا میشود. این مرکز با دارا بودن مربیان آموزشدیده با مدرک مربیگری کودک، تمام تلاش خود را جهت ایجاد محیطی امن با فضایی شاداب برای کودکانی دارد. در حال حاضر آموزشهای این مرکز در قالب دو گروه 3 و 4 ساله (گروه نوپا)، 5 و 6 ساله (گروه پیشدبستانی) مطابق با استانداردهای آموزشی تحت عنوانهای: هوش، خلاقیت، رباتیک، سفال، موسیقی، زبان، خلاقیت و کاردستی، اریگامی، قرآن، دومینو، کلاژ، نقاشی خلاق و… انجام میپذیرد.
واحد آموزش و توانمندسازی:
واحد آموزش و توانمندسازی بنیاد نیکوکاری دست های مهربان از سال 94 آغاز به کار کرد و کارگاه این واحد در شهریورماه 95 بهطور رسمی افتتاح شد. در این کارگاه، هنرجویان که اغلب از مددجویان بنیاد هستند پس از آموزش رشتههای مختلف صنایع دستی، به تولید محصولاتِ همان رشته میپردازند و تولیدات این عزیزان از طریق واحد آموزش و توانمندسازی به روشهای مختلف، از جمله فروشگاه آنلاین، غرفهگذاری در نمایشگاهها و همایشها، فروش در فضای مجازی و همکاری با فروشگاههای زنجیرهای، هایپرمارکتها و مراکز تجاری به فروش میرسد.
در این کارگاه 13 رشته اصلی و حدود 70 زیرشاخه بهصورت رایگان به زنان خودسرپرست آموزش داده میشود. رشتههایی از قبیل پرشنگ، عروسکسازی، چرمدوزی، خیاطی، کیفدوزی، زیورآلات، فرش و گلیمبافی، قلابدوزی و گلدوزی، گلکریستال، معرقکاری، نقاشی، جعبهسازی، الگوسازی، نقطهکوبی و…
هماکنون علاوه بر شعبهی مرکزی، شعبههای ساری، تبریز، کرج، شیراز، اصفهان، مراغه و قم نیز دارای واحد آموزش و توانمندسازی هستند.
شناسنامه بنیاد نیکوکاری دست های مهربان
سال تاسیس: 1386
حوزه فعالیت: حمایت از زنان سرپرست خانوار، کودکان بیسرپرست و بدسرپرست و بیماران ایکتیوز
شعب: تهران، البرز، تبریز، مراغه، شیراز، یزد، اصفهان، ساری، رشت، قم، کرمانشاه، کیش، مشهد و ارومیه.
تعداد افراد تحت پوشش: 15000 هزار
نوع خدمات:
- سبد کالا ماهانه
- پوشاک فصل
- مستمری ماهیانه
- حمایت های تحصیلی
- خدمات درمانی رایگان
- خدمات مشاوره ای خانواده
- سفرها و اردوهای تفریحی و زیارتی
- خدمات عمرانی ( ساخت مدارس و مراکز درمانی در مناطق محروم )
- حمایت از بیماران ایکتیوز
- برگزاری کمپین های ملی حمایت از مناطق محروم سراسر کشور
- توانمندسازی و اشتغال زایی برای زنان سرپرست خانوار
- افتتاح مرکز نگه داری آیندگان در استان تهران ،مازندران و نگهداری از کودکان زیر ۷ سال
- برگزاری جشن برای نو عروسان و اهدای 623 جهیزیه .
- آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد